top of page

Trust me, you have my word

Benieuwd aan welke projecten ik al heb meegewerkt? Scrollen maar!

IMG-20220118-WA0009.jpg

© Het Steen - Stad Antwerpen

Het Steen

Twee jaar lang werkte ik bij Visit Antwerpen, de dienst toerisme van Stad Antwerpen. Eerst als destination marketeer, nadien als content expert. Eén van de leukste projecten waar ik tijdens die periode aan heb meegewerkt, was de heropening van Het Steen en bijhorende belevingsparcours: The Antwerp Story. Voor dit project las ik alle museumteksten na en stuurde bij waar nodig. Verder deed ik ook de proofreading van de Spaanse vertalingen.

Ontdek Antwerpen

Tijdens mijn tijd bij Visit Antwerpen, werkte ik als redacteur mee aan de website ontdek.antwerpen.be. Ik verzamelde leuke contentideeën en -formats voor allerhande activiteiten in Antwerpen, en schreef deze mee uit.

OA2.JPG

© Ontdek.Antwerpen.be

TIA.jpg

Sociale Media

Getraind in het gebruik van sociale media? Check! Als rasechte digital native deelde ik bij Visit Antwerpen onder andere mijn kennis over Facebook, Instagram en LinkedIn, en hielp ik mee met het beheren van pagina's zoals This is AntwerpVisit Antwerpen en Ask Antwerp. Het recept voor mijn posts? Mix een blikvangende foto, met informatieve en scherpe copy, et voilà! Posten maar.

© This is Antwerp - Instagram

B2C Campagnes

Als destination marketeer voor Visit Antwerpen, heb ik meegewerkt aan tal van B2C campagnes die Antwerpen als toeristische bestemming promootten. Ik gaf niet alleen input over beeld en tekst, maar stuurde ook externe copywriters mee aan. Dat voor onder andere bekende tijdschriften en websites, zoals L’Incontournable, Time to Momo, Guide du Routard, Expocultur en CityZapper.

Incontournable.JPG

© Foto's Stad Antwerpen

Over Taal-cover.JPG

Over Taal

"Objectiviteit, een journalistieke illusie?" Dat was de vraag die ik me stelde voor een artikel van me dat werd gepubliceerd in het tijdschrijft Over Taaleen algemeen en wetenschappelijk tijdschrift over taal, communicatie, en alles wat ermee te maken heeft. Mijn artikel was te lezen onder de rubriek Taalkronkels.

© Over Taal - volume 54, nr.4, sep. 2015

Pomax catalogus

Ik heb het geluk gehad al twee keer te mogen samenwerken met het prachtige woonmerk Pomax, zowel voor de herfst/winter catalogus van 2022, als de lente/zomer catalogus van 2023. Over mijn vertalingen Frans > Nederlands zeiden ze: “We kunnen niet blijer zijn met het resultaat! De vertalingen waren enorm kwalitatief. Laura werkt erg snel, efficiënt en flexibel.” (Lucie Meimouni - Pomax)

Pomax site.jpg

© Pomax NV

bottom of page